April 17, 2011

♫ muzik ♫


Heyya readers ! kali ni aku nak cite siket psl muzik . atau lagu secara ringkas nye .
korang percaye tak , ade sesetengah lagu ni boleh mengingatkan kite tentang memori2 yg lalu
atau lebih kpd kenangan dgn org yg kite sayang or special person ur ever have . ehemm..mcm ade pape je . haha .  what ever .

tp memang betul la . ikut fakta , air akan berubah bentuk molekul mgikut lagu , 
dendangan , alunan suare dan sewaktu dgn nye . 
mengape tidak pada hati ???
  • kadang-kadang hati kita tenang
  • kadang-kadang jiwa kita kacau
  • kadang-kadang kita bersedih
haaa...
selame aku hidup 17 tahun , belum 18 lg ..
ramai yg myokong fakta bahawa lagu boleh 
mengubah hati seseorang apabila ia mendengar nye .
sampai kan ade yg mengeluarkan air mata.
tak kire la airmata sbb menangis ke , terharu ke , gembira ke .
bukti nye .
mmg betul2 terjadi kat aku..
bukan nak buad cite tipu , bukan nak bangge diri . takk
mmg betul . mcm ni ......

  • Sabtu 16/4/2011
kire semalam laa . aku nan member2 aku pergi chill kat SS . mignite .
tgh2 mkn tu dga lagu yellowcard-only one
tap ! terus aku teringat kan kat dia . sbb die suke sgt dgn lagu tuh . 
  now ,she's moving out . at singapore , kire2 da nak dekad 3 tahun lostcontact ,  even die bukan gf or ex-gf
 but she's my bestfriend die kwn baek , baek sgt nan aku ..
fullstop
laila's lounge-wajah
Dazmelon-terbang
Joanna & co-aku pelangi
  • mengingatkan aku : time harok indie band

natalia imbruglia-torn
fergie-glamouros
  • mengingatkan aku : mase form1 kne rotan kt bilik guru
time tu ade cikgu pompan bukak radio . aku dengar lagu , tak dengar cikgu bebel  .

paramore-misery business
Paramore-thats what you get
  • first lagu yg aku dga . time tu baru aku minat kat band ni .band feveret aku

  black eyes peas-meet me half way
  • mengingat kan aku : mase form2 aku kerja kt jusco tiap2 pagi mc bukak lagu ni 

aku bukan nak buad fakestory . tp ni memang betul terjadi kat aku . 
tp korang mesti ade gak kan rase mcm ni bile dga some kind song yg pena korang minat dulu .
jd tak mustahil la . ade jugak dgn muzik sifat seseorang tu berubah . 
sbb muzik ni ade kait rapat dgn jiwa kite gak .
slalu korang dengar , tengok kat baju2 (kami jiwa music) or anything else yg berkait rapat dgn ni la
betul tak?

ade sesetengah lagu / lirik maybe buad akidah kite terpesong
mcm lagu2 barat yg memuja tuhan mereka , atau berkaitan freemason . 
tp tak semua . cume kite kne lebih bhati-hati memilih lagu . ade lagu yg membawa impak positif dan ade yg takk . aku pun gile muzik gak mcm org laen , sume lagu aku layan , janji rock n roll ! yeah..

jadi renung2 kan . hehe .

4 comments:

saya makcik said...

ngaa jiwang. haha. tapi betul jugaklahh :D

takiya genji said...

terharu aku kau ckp aku jiwang . haha

saya makcik said...

er? typing error ke? HAHA =_=

takiya genji said...

huh?

Post a Comment